calm.like.a.bomb

Scriu despre muzică

Gojira! GO-JI-RA!!!


Posted at — Jul 6, 2017

În 2006 n-am apucat să-i văd la Brutal Assault, pentru că am ajuns ziua următoare după ce au cântat. Dar i-am prins în 2010 la Rockstadt Extreme Fest, la Râșnov. De fiecare dată au sunat bine și de fiecare dată publicul a fost fantastic. Așa că abia am așteptat momentul să-i văd din nou, mai ales că veneau cu turneu de promovare al albumului (nu chiar nou) Magma, deci erau headlineri și mai mult ca sigur trebuiau să cânte mai mult timp.

Dar deja am făcut o introducere mult prea stufoasă, așa că hai să vă zic câte ceva despre concert. Am ajuns acolo pe la 20:40 și ne-am adunat toată gașca fix la intrare. Pe scenă se scălâmbăiau niște băieți tinerei, care sunau oribil - asta nu e doar părerea mea. Așa că ne-am dus să procurăm jetoane, iar apoi să ne alimentăm cu câte o bere-două.

Eh… și am așteptat cam 30-40 de minute să treacă timpul și sa ne deplasăm și noi în fața scenei, ca să vedem “delfinii” de la Gojira. Și a fost bine de tot!!!

Foto: Fum! Gojira!

Foto: Fum! Gojira!

Au început, așa cum era de așteptat, cu o piesă de pe “Magma”, Only Pain, una din cele mai dinamice de pe album. Publicul a luat-o razna din prima, me included. Iar apoi totul a fost un mix intre “Magma” si albumele vechi. Au cantat The Heaviest Matter of the Universe, Flying Whales și Backbone de pe “From Mars to Sirius”, apoi Toxic Garbage Island, Oroborous și Vacuity de pe “The Way of all Flesh”, iar de pe “L’Enfant Sauvage” au cântat piesa cu același nume.

Foto: Gojira la Arenele Romane

Foto: Gojira la Arenele Romane

Printre piesele vechi au băgat și Silvera, Stranded, The Cell și The Shooting Star de pe ultimul album. Iar între piese Joe a stat de vorbă cu publicul, iar Mario se juca cu tobele, așa cum face de obicei. În plus, cel din urmă a făcut un număr mișto ieșind în față și cântând o piesă la chitară și voce, acompaniat de restul trupei, la tobe fiind fratele Joe.

Foto: Mario la voce

Foto: Mario la voce

Pe toată durata concertului publicul a fost la înălțime. M-am bucurat să văd puști de 15-16 ani aruncându-și pletele în jur, tineri la 20-25 de ani alergând ca nebunii în cerc în mijlocul mulțimii și moșnegi ca mine și Ciprian încercând să facă față nebuniei din moshpit. Totul a fost plin de energie!

Iar pe final, după ce trupa s-a făcut că pleacă, iar publicul a urlat încontinuu “GO-JI-RA!!”, băieții s-au întors pe scenă și ne-au dat o lecție de cum se cantă “Territory” de la Sepultura. Un final perfect, aș zice eu…